Home lifestyle DIY vintage earrings

DIY vintage earrings

door Mysig

Afbeelding

You can find great material on flea markets or in your grandmother’s closet! I bought this vintage necklace on a flea market and decided to make earrings out of it.

Making earrings with beads is not that difficult. You only need your beads (3), a round nose plier and a wire cutter, two head-pins and a pair of earring hooks (2). String your pearls onto the head-pin. Bend the head-pin in a ninety degree angle and cut it off at one centimeter (5). Make a loop with your round nose plier and hang it on your earring hook!

Op rommelmarkten of in je grootmoeders kast kan je letterlijk parels vinden! Ik kocht deze vintageketting (1) op een rommelmarkt en besliste er oorbellen van te maken.

Oorbellen maken met kralen is niet erg moeilijk. Naast kralen en eventueel kralenkapjes naar keuze (3) heb je een rondbektang en een kniptang nodig, twee kettelstiftjes en twee oorbelhaakjes (2). Rijg je kralen aan een kettelstiftje. Plooi vervolgens het kettelstiftje in een hoek van negentig graden en knip het af op een centimeter (5). Maak vervolgens een oogje met je rondbektang en hang het oorbelhaakje eraan!

Afbeelding

Wat je nog leuk zou vinden

1 Opmerking

Laat een opmerking achter