Home lifestyle DIY: Maak je eigen fashionable fanny pack

DIY: Maak je eigen fashionable fanny pack

door Mysig
Fanny pack

Dacht je dat buidelzakjes enkel voor foute toeristen of hondentrainers zijn? Think again! De Eastpack of Kipling fanny packs die we allemaal stiekem wel eens gedragen hebben (geef het maar toe) zijn inderdaad allesbehalve een meerwaarde voor een stijlvolle outfit anno 2015. Met deze eenvoudige DIY maak je van je favoriete clutch bag een handig buidelzakje.

Buidelzakje

© Elise Cordaro

Omdat mijn mama binnenkort op vakantie naar Italië vertrekt en het vandaag moederdag is (althans in het Antwerpse), besloot ik voor haar een trendy fanny pack te maken. Hele dagen citytrippen met een handtas aan de schouder is niet aan haar besteed en haar huidig buidelzakje is dringend aan een upgrade toe. Tijd dus om haar een stijvol alternatief cadeau te doen.

Zo maak je een stijlvol buidelzakje

Fanny pack

© Elise Cordaro

Dit heb je nodig:
– Een handtasje of clutch bag. In tweedehandswinkels vind je soms erg mooie exemplaren.
– Een riem in een kleur die erbij past.
– Naald en draad
– Iets om gaatjes te maken in leder
– Een stevige schaar of kniptang

Belt purse

© Elise Cordaro

1. Om de riemlussen te maken, heb ik het riempje gebruikt dat al aan de tas hing. Haal het af de tas en knip er twee stukken af die groot genoeg zijn zodat de riem er zeker door kan.
2. Plaats de riemlussen aan de binnenkant van je handtasje en maak er gaatjes in aan de uiteinden. Maak vervolgens ook gaatjes aan de weerszijden en er vlak boven als het leder wat de dik is voor de naald.
3. Naai vervolgens de lussen vast via de gaatjes en keer telkens terug naar het middelste.
4. Haal je riem erdoor en rock the fanny pack look!

Fanny pack

© Elise Cordaro

Wat je nog leuk zou vinden

Laat een opmerking achter