Home lifestyle DIY: cactus bloempotjes uit blik

DIY: cactus bloempotjes uit blik

door Mysig
DIY Blikken bloempotjes

Glazen flesjes, potten of conservenblikken belanden bij mij zelden bij het afval. Zo heb ik altijd materiaal voor wanneer mijn DIY-kriebels de kop opsteken. Ik maakte eerder al vazen van glazen flessen. Dit weekend was het tijd om mijn blikken om te toveren tot iets decoratiefs. Omdat er veel te weinig groen in mijn woonkamer staat, besloot ik om er bloempotjes van te maken voor mini vetplanten en cactussen.

Blikken bloempotjes

© Elise Cordaro

Heb je geen groene vingers? Geen paniek! Vetplanten en cactussen zijn uitstekende kamerplanten voor vergeethoofden en plantanalfabeten. Ze zijn namelijk gemaakt om te overleven in barre omstandigheden en hebben weinig water nodig. Mijn appartement zullen ze dus wel aankunnen.

Dit heb je nodig

  • Conservenblik(ken)
  • Transparante alleslijm
  • Witte verf voor meerdere ondergronden
  • Bindtouw
  • Plastic zakjes
  • Potgrond
  • Vetplantje of mini cactus
DIY Blikken bloempotjes

© Elise Cordaro

Zo maak je de bloempotjes

1. Verf de buitenkant van je blikje volledig wit. Met grove penseelstreken creëer je een rustieke look. Mag het allemaal wat strakker en egaler? Dan gebruik je best verf uit een spuitbus. Laat vervolgens het blikje goed drogen.

2. Breng wat lijm aan op de onderste rand van het blik en begin meteen het bindtouw er strak omheen te draaien. Voeg telkens wat lijm toe naarmate je het touw steeds hoger rond het blikje draait. Stop ongeveer halverwege en let erop dat het uiteinde goed vastplakt. Laat opnieuw drogen.

3. Doe een waterdicht plastic zakje in het conservenblik en knip het af aan de rand zodat het net niet zichtbaar is. Zo kan het blikje niet gaan roesten.

4. Als je conserveblik breed genoeg is, hoef je het vetplantje of de de cactus niet uit het plastic potje te halen. Vul gewoon het blik met voldoende potgrond zodat de rand van het potje op dezelfde hoogte komt als de rand van het blikje en vul ook de zijkanten met aarde.

Succes!

Wat je nog leuk zou vinden

2 Opmerkingen

Myriam 23 juni 2015 - 18:44

Mooi hoor!!!

Reply
Mysig 23 juni 2015 - 18:50

Bedankt!

Reply

Laat een opmerking achter