Home culi Recept: pittige avocadohummus

Recept: pittige avocadohummus

door Mysig
Avocadohummus

Op zoek naar een origineel en eenvoudig dipsausje of gezond beleg? Dan is hummus het proberen waard. Hummus is een puree van kikkererwten en vindt zijn oorsprong in de Levant. Het beleg is enorm populair in het Midden-Oosten, maar kan ook menig Europeaan bekoren.

Avocadohummus

Een klassieke hummus bestaat naast kikkererwten onder andere ook uit tahina en komijn. Twee kenmerkende ingrediënten die je niet zomaar in huis hebt. Daarom heb ik het recept wat toegankelijker gemaakt door de tahina weg te laten en de komijn te vervangen door een ander kruid, ras el hanout. Dit is een Marokkaanse kruidenmix die je in veel gerechten kunt gebruiken en waar ook komijn in zit.

Op het hummusrecept zijn veel varianten mogelijk; denk maar aan olijvenhummus, tomatenhummus enz. Hieronder vind je het recept voor avocadohummus met een pittige toets.

Avocadohummus

Het recept

– 1 avocado
– 200 g kikkererwten
– 1 teentje look
– 1 tl ras el hanout of komijn
– 1 el citroensap
– peper (naar smaak)
– zout (naar smaak)
– tabasco (naar smaak)
– wat snippertjes rode peper
– olijfolie

Mix alle ingrediënten (buiten de rode peper en de olijfolie) in een blender of met een mixer. Snijd vervolgens een stukje rode peper in kleine snippertjes en voeg ze toe aan het mengsel voor wat extra pit en kleur. Bewaar in de koelkast en serveer op kamertemperatuur met wat olijfolie.

Avocadohummus

Wat je nog leuk zou vinden

1 Opmerking

Myriam 20 maart 2015 - 10:08

Wat een leuk idee om de tahin weg te laten. Ik probeer het eens

Reply

Laat een opmerking achter