Home culi Snel en simpel slaatje van rode kool en rode biet

Snel en simpel slaatje van rode kool en rode biet

door Mysig

Eten klaarmaken is iets dat mij enorm veel energie kost, zeker na een hele dag werken. Daarom verzin ik steeds gemakkelijke recepten of vereenvoudig ik bestaande recepten die ik in zo weinig mogelijk tijd kan bereiden. Dit slaatje van rode kool en rode biet is hier een perfect voorbeeld van.

©Elise Cordaro

Voor dit slaatje hoef je eigenlijk niets te bakken of te koken. De meeste ingrediënten kan je rechtstreeks van de verpakking in je slakom gooien, zoals de rode kool, de rucola en de zonnebloempitten. Rode kool kan je in sommige supermarkten voorgesneden kopen, dat is minder werk. Maar een verse kool blijft wel langer goed en kan je later op de week verder gebruiken. De fetakaas en de rode biet moet je enkel in blokjes snijden en de pompoenpitten heb ik wel even geroosterd in de pan omdat ze dan krokanter zijn, maar dat hoeft niet. Het handige is dat je ineens veel pompoenpitten kan roosteren en de rest kan bijhouden in een potje voor een volgende keer, want ze blijven krokant.

De rode biet koop ik reeds geschild en gekookt, vacuüm verpakt. Ze blijven heel lang goed, tot je de verpakking opent natuurlijk. Omdat er veel bieten in een verpakking zitten, vries ik ze in. De textuur blijft vrijwel dezelfde wanneer je ze ontvriest.

Als dressing kan je kiezen wat je maar wil. Zelf gebruik ik mosterdvinaigrette. Maar je kan ook gewoon wat olijfolie met zout en peper over je slaatje doen.

Hier volgt het volledige recept. De hoeveelheden zijn bij benadering.

©Elise Cordaro

Ingrediënten:

 • 120g rode kool, fijngesneden
 • 45g rucola
 • 50g feta in blokjes
 • 1 grote rode biet, gepeld, gekookt en in blokjes gesneden
 • 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
 • 2 eetlepels zonnebloempitten
 • dressing naar keuze

Recept:

 1. Vul de bodem van een grote slakom met de fijngesneden rode kool.
 2. Leg er vervolgens de rucola bovenop.
 3. Snij een grote rode biet (of 2 kleine) in blokjes en voeg ze toe aan de slakom.
 4. Snij vervolgens de fetakaas in blokjes en voeg die ook toe aan het slaatje.
 5. Maak het slaatje af met zonnebloem- en pompoenpitten en een dressing naar keuze.
 6. Lekker mengen en smullen!

©Elise Cordaro

Anders gaat ook - Elise Cordaro

Wat je nog leuk zou vinden

Laat een opmerking achter