Gelezen en goedgekeurd: Spitsuurvrouw

Heb jij ook een stresserende baan, een chronisch slaaptekort en een chaotisch huishouden? Dan kan het boek Spitsuurvrouw van life & business coach Sara Van Wesenbeeck je redden! Het is de ultieme survivalgids voor de ratrace van elke dag, geknipt voor ons, vrouwen die het altijd druk druk druk hebben.

© Elise Cordaro

Plan ook je vrije tijd

De moderne vrouw van vandaag moet verschillende rollen vervullen: carrièrevrouw, huisvrouw, moeder… en dat kan al eens tot kortsluiting leiden. In haar boek beschrijft Sara Van Wesenbeeck verschillende spitsuurmomenten – de ochtend, de avond, maar ook het weekend en op vakantie vertrekken – en geeft ze tips over hoe je die het best overleeft. Zo raadt ze aan om van de ochtend een leuk moment te maken door de avond ervoor alles al klaar te zetten. Een geslaagde ochtend betekent namelijk een geslaagde dag. Maar niet alleen de weekdagen hebben een planning nodig. Zo kan het plannen van je vrije tijd en je weekends helpen om er het maximum uit te halen.

Maak komaf met uitstelgedrag

Verder komen de kunst van het starten, het doorgaan en het stoppen aan bod. In deze hoofdstukken krijg je een aantal anti-uitstelstrategieën voorgeschoteld, wordt de multitaskmythe ontkracht en leer je de pomodorotechniek kennen. Dat laatste is een truucje dat ik al had ontwikkeld in mijn studententijd, zonder te weten dat het een bestaande techniek was. In de kunst van het stoppen wordt tenslotte de nadruk gelegd op het belang van pauzeren, wat bijna een taboe is geworden in onze maatschappij. Want ‘niks doen’, dat staat niet goed. Verder staat het boek ook vol handige lifesavers om het leven van elke dag te vergemakkelijken. Kortom, het is een boek dat ik iedereen kan aanraden. Alleen al voor die hippe lay-out!

Related posts

Wereldautismedag: genoeg awareness, tijd voor actie

Balans na de coronaweken | met autisme en ADHD

Waarom ik altijd zo moe ben | Autisme & ADHD

2 Opmerkingen

Myriam 16 april 2015 - 13:15
Ziet er een leuk boek uit. Het belang van pauzeren!!! Daar kan niet genoeg de nadruk op gelegd worden!!!
16.4.2015 - Lifestylblogger Mysig over Het handboek voor de spitsuurvrouw - Barking Dogs 12 april 2018 - 18:08
[…] Lees meer… […]
Add Comment