Recept: verfrissende ijsthee met bosbes

We zitten met een hittegolf! Een verfrissend, maar vooral dorstlessend drankje is dus meer dan welkom. Uw blogster ging afgelopen weekend aan de slag met thee en fruit en maakte groene ijsthee met zelfgemaakt bosbes-citroensap. Het recept? Dat lees je hier.

© Elise Cordaro

Op een warme zomerdag kan een frisse pint of een cola heerlijk smaken. Maar alcohol en cafeïne drijven vocht net af. Om gehydrateerd te blijven wend je je dus best tot een alternatief zoals een zomerse, fruitige ijsthee.

Ingrediënten ijsthee

  • 300 g diepgevroren bosbessen
  • Sap van 2 verse citroenen
  • 2 eetlepels suiker
  • Zakjes groene thee

Maak je eigen fruitige ijsthee

Doe de bosbessen, het citroensap en een groot glas water in een kookpot en zet het op een matig vuur. Roer regelmatig en plet ondertussen de bosbessen zodat al het sap eruit kan komen. Voeg eventueel 2 eetlepels suiker toe als je niet meteen houdt van een bittere of zure smaak. Wanneer het fruit een half uur tot een uur gekookt heeft, giet het dan af zodat je enkel het sap overhoudt. Om het langer te kunnen bewaren kan je het in wekpotjes gieten wanneer het nog heet is, meteen afsluiten en omgekeerd laten afkoelen.

Breng vervolgens water aan de kook en schenk uit in een groot glas met een zakje groene thee. Laat ook dit afkoelen en voeg er uiteindelijk een flinke scheut van je bosbes-citroensap bij. Werk af met ijsblokjes en eventueel een blaadje munt.

Schol! Op een warme zomer!

©Elise Cordaro

Related posts

Snel en simpel slaatje van rode kool en rode biet

Ontbijt: maak zelf de perfecte granola #boostyourpositivity

Gezond ontbijt: bananenbrood met appel en abrikoos

3 Opmerkingen

Myriam 30 juni 2015 - 12:53
Njammels :)
Van Eynde Ingrid 30 juni 2015 - 20:37
Dat kan niet slecht zijn hé, ga ik proberen.
Kiss & Make-up 8 juli 2015 - 15:54
Lijkt me superlekker!
Add Comment