Interieurtrend: koper en goud

Koper in je interieur was vorig jaar al een ware trend, maar ook in 2015 blijft deze metallic kleur hipper dan ooit. Daarnaast duikt ook goud steeds vaker op in menig Scandinavisch interieur. Zelf ben ik ook gezwicht voor deze trend. Maar hoe laat je koper en goud nu het best tot uiting komen in je interieur?

© Elise Cordaro

Scandinavisch en industrial

Koper en goud werken het best wanneer ze omringd worden door sobere kleuren zoals wit, zwart en zachte tinten die je vaak ziet in een Scandinavische of industrial interieur. Omdat zulke kleuren het interieur soms wat kil kunnen maken, zijn koperen en gouden accenten een ideale aanvulling. Ze weerkaatsen het licht en zorgen voor een warme gloed. Maar less is more, dus hou het subtiel. Te veel goud en koper maakt je interieur al snel te druk en dan gaat het effect ervan verloren.

Goud en koper DIY

Zelf heb ik ook wat goud en koper in ons interieur proberen te verwerken. Zo word ik nog steeds blij van onze koperen lamp van Habitat. De zoektocht naar de ideale woonkamerlamp is er één van lange adem geweest. Ik was niet eens op zoek naar koper en stond er eerst zelfs wat weigerachtig tegenover. Maar toen ik deze zag, was ik op slag verliefd en wou ik meer van deze kleur. Na de lamp volgden een koperen mand van Sissy Boy waarin ik mijn kookboeken bewaar, een geweldig schaar van Hay (best birthday gift ever), kadertjes enz.

© Elise Cordaro

© Elise Cordaro

Vind je niet de accessoires die je zoekt? Dan kan je ook gewoon zelf aan de slag gaan met een spuitbus. Zo heb ik een glazen fles en een kapstok als keukenrolhouder bewerkt met gouden verf en een oude metalen bureaulamp zal er in de nabije toekomst waarschijnlijk ook aan moeten geloven.

© Elise Cordaro

© Elise Cordaro

Nog wat pinspiration:

© Marcus Lawett

© P. Zuloaga/I. Sentmenat


Wat vinden jullie van deze kleuren? Krijgen ze ook bij jullie een plaats in het interieur?

Related posts

Recensie: Het jongetje dat de messen telde

DIY: Maak je eigen clipboard en quote poster

Rustgevend interieur: de muur aankleden

3 Opmerkingen

Myriam 22 maart 2015 - 11:21
De lampen boven de tafel en de schaar vind ik geweldig. Maar niet onmiddellijk plannen in die richting in ons huis. MIsschien in het achterhoofd houden :)
minke 4 augustus 2015 - 13:06
Ik wil glazen vaasje verven. Welke verf heb je hiervoor gebruikt?
Mysig 4 augustus 2015 - 20:20
Hoi! Ik heb binnenverf voor meerdere ondergronden gebruikt. Als je enkel de buitenkant wilt verven is spuitverf het handigst, dan is de verf mooi egaal verdeeld zonder borstelstrepen. Veel succes!
Add Comment